AUTOportret-JURnal. Mihai Țăruș

AUTOportret-JURnal. Mihai Țăruș
Preț: 70,00  lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-9975-0-0517-3
Editura:
Anul publicării: 2021
Ediția: coperta brosata cu clapete
Pagini: 192
Format: 240mmX275mm
Categoria: ALBUME DE ARTĂ

DESCRIERE

Această carte-album este intitulată de autor Auto-portret Jur-nal (1968-2021). Pictorul  construiește cu tact și răbdare, prin acest titlu, o necesară retrospectivă editorială. Iar cartea se dorește a fi un cumul introspectiv de idei plastice, formale, vizuale (cu accentul pe reproduceri, desigur), hrănite de lecturi, observații după natură, discuții cu semenii din diverse spații culturale, atât de distincte și marcate/determinate de diverse elemente: naturale, meteorologice, sociale, politice, etnice, ideologice, etice, estetice, morale, senzoriale etc. Desigur, în ultimă instanță, accentul precumpănitor cade pe partea vizuală, ilustrativă, pe reproducerea operei. Căci anume aceasta poate lămuri, fiecăruia în parte, intențiile, izbânzile, zbaterile și performanțele artistului. Nu în ultimul rând, albumul de față se dorește el însuși o amplă operă de artă conceptuală.

(Cuvânt-înainte de Vladimir Bulat, critic și istoric de artă, eseist și specialist în problematica patrimoniului cultural)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0274 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.