Confluențe. Artele plastice din Republica Moldova

Confluențe. Artele plastice din Republica Moldova
thumbthumb
Preț: 150,00  lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-9975-0-0516-6
Editura:
Anul publicării: 2021
Ediția: coperta cartonata
Pagini: 320
Format: 250mmX300mm
Categoria: ALBUME DE ARTĂ

DESCRIERE

Volumul Confluenţe. Artele plastice din Republica Moldova prezintă, în linii generale, arta creată în spațiul dintre Nistru și Prut din primul deceniu postbelic până în prezent. De fapt, autorii volumului au intenționat să elaboreze o sinteză a artelor plastice de la noi similară cu cea din domeniul literaturii, până acum fiind editate câteva colecții de antologii ce înglobează literatura din Basarabia din secolul XX și începutul secolului XXI.

Prezenta culegere include opere reprezentative ale artiștilor plastici basarabeni din toate domeniile: pictură, sculptură, arte decorative, grafică, îmbinând, în totalitatea lor, elemente ale tradiționalismului cu cele ale modernismului. Volumul este conceput asemeni unui film în care nu e loc pentru remontarea cadrelor, privitorul fiind determinat să-l urmărească în ansamblu, în continuă desfășurare, fără a fi smulse din context creaţiile de conjunctură care erau considerate cândva opere-cult. 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0182 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.