Dicţionarul greco-slavo-româno-latin (sec. XVII). Nicolae Milescu Spătarul

Dicţionarul greco-slavo-româno-latin (sec. XVII). Nicolae Milescu Spătarul
Preț: 150,00  lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-9975-61-927-1
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 1552
Format: 210mmx300mm
Categoria: DICŢIONARE

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Dicţionarul este editat în premieră absolută după un manuscris din secolul al XVII-lea descoperit de cercetătorul Al. Nichitici la Kiev, în fondurile Academiei de Ştiinţe a Ucrainei. Registrul dicţionarului cuprinde aproximativ 17 000 de cuvinte greceşti, nu mai puţin de 6 000 de cuvinte slave, ceva mai mult de 24 000 de cuvinte româneşti şi o serie de termeni latini. Cartea redă pe partea stângă a filelor manuscrisul în facsimil, iar pe partea dreaptă descifrarea termenilor. Un şir de anexe, incluse la finalul volumului, înlesnesc orientarea cititorului în materia complicată a lexiconului  plurilingv. 

 

   Dicţionarul a fost editat cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional (România) şi al Ministerului Culturii al Republicii Moldova. 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0342 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.