Fiinte, umbre, epifanii

Fiinte, umbre, epifanii
Preț: 19,50  lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-9975-61-656-0
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 96
Format: 165x225 mm

Recomandă unui prieten

De la:

*
?
Completați numele dumneavoastră
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail

Către:

*
?
Completați numele prietenului dumneavoastră
?
Completați adresa de e-mail a prietenului dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Cartea adună cele mai bune poezii, neapărute încă în volum, ale poetului. Criticul literar Micea V. Ciobanu, prefaţatorul plachetei, formulează o primă impresie despre creaţia de ultimă oră a lui Arcadie Suceveanu: „Dacă facem o contabilizare şi clasificare a artelor poetice din volum, atunci poemul emblematic (şi poate poezia de referinţă a cărţii) este Mâna care scrie: «Vina va cădea pe mâna care scrie:/ cârtiţă oarbă, câine negru al inimii,/ ea întotdeauna a împins cuvintele până la ultima lor consecinţă». Mâna poate fi periculoasă, părăsind spaţiul hârtiei. Ea se metamorfozează, devenind instrument în sine precum trupul pentru actor, adunând şi pierzând: «Zilnic, pe strada George Meniuc,/ prin dreptul Editurii Arc, pierde câte ceva,/ pierde lutul şi mineralele/ trage din urmă modelul, conceptul, întreaga/ istorie a literaturii universale…» În acord cu o idee a lui Borges pe marginea lui Don Quijote, Suceveanu poetizează spaţiile profane pe care le locuieşte, le atribuie dimensiunea sacralităţii“.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0252 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.