Icoana basarabeană din secolul XIX
60,00  lei
75,00  lei (-20%)

Icoana basarabeană din secolul XIX

Icoana basarabeană din secolul XIX
-20%
Preț: 60,00  lei
75,00  lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-9975-61-639-3
Editura:
Anul publicării: 2018
Ediția: coperta cartonata
Pagini: 180
Format: 170x240 mm
Categoria: ISTORIE

DESCRIERE

Lucrarea supune unei ample analize comparative evoluţia şi influenţele pe care le-a suportat icoana din Basarabia pe parcursul secolului XIX.

După o scurtă prezentare a istoricului problemei, autorul se opreşte în detaliu la un şir de aspecte esenţiale ce ţin de icoana populară şi cea mănăstirească, de gravura în lemn şi arta iconografică, de influenţele laice şi interferenţele stilistice etc. Se urmăreşte totodată legătura strânsă dintre orizontul de aşteptare al comanditarilor şi prestaţia artistică a zugravilor.

Studiul are în obiectivul său nu numai icoana ca obiect de cult şi de artă, dar şi felul cum se integrează aceasta în spaţiul sacru al lăcaşelor bisericeşti, multe dintre edificii prezentând o arhitectură somptuoasă, altele având însă aspectul modest al construcţiilor rurale.

Volumul este bogat ilustrat cu planşe color

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

110,00  lei
150,00  lei (-26,67%)
Created in 0.0357 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.