Legendele Olimpului (vol. 1+2) - Zeii. Eroii

Legendele Olimpului (vol. 1+2) - Zeii. Eroii
Preț: 40,00  lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2004

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Prin “Legendele Olimpului”, Alexandru Mitru a reusit sa realizeze, poate, mai mult decat a sperat vreodata. Nu putem cunoaste specificul national al unui popor fara a-i cunoaste mitologia, iar grecii vechi reprezinta mai mult decat un popor: prin cultura si civilizatia lor, ei au pus bazele civilizatiei europene, reusind sa invinga si sa influenteze insusi Imperiul Roman.

Opera lui Alexandru Mitru se adreseaza in primul rand publicului tanar, dorindu-se o introducere a acestuia in minunata lume de zei si eroi a Eladei .
Structurate in doua volume, primul intitulat “Zeii”, iar cel de-al doilea- “Eroii”, “Legendele Olimpului” sunt, atat prin minunatul stil curgator si muzicalitatea interna a frazei, cat si prin tenta moralizatoare din reinterpretarea vechilor mituri de catre autor, fundamental de citit si extrem de placut de recitit.
Volumul I ofera viziunea cosmogonica elena, urmata de nasterea zeilor fundamentali si cateva intamplari semnificative atribuite fiecaruia, dar introduce si episoade de profunda emotie, ca povestea de dragoste dintre Filemon si Baucis, sau de revolta si razbunare, prin Prometeu, respective Cutia Pandorei.
Volumul II, “Eroii”, ofera adevarate modele despre omul grec al antichitatii, prin valorificarea vitejiei si a curajului (Heracle, Ahile sau Tezeu), a intelepciunii (Ulise, Nestor), a artelor frumoase (Orfeu), sau a capacitatii de regenerare a sufletului uman (Enea). In completarea evocarii acestor modele, Alexandru Mitru repovesteste epopeile lui Homer, “Iliada”si “Odiseea”, precum si “Eneida” lui Vergiliu, dar si legenda argonautilor si multe altele.
Alaturi de capodoperele care au inspirat-o “Legendele Olimpului“ este o opera ce nu trebuie sa lipseasca din nici o biblioteca.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1065 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.