Negrissimo

Negrissimo
thumb
Preț: 29,00  lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-9975-0-0538-8
Editura:
Anul publicării: 2022
Ediția: coperta brosata cu clapete
Pagini: 108
Format: 130mmX200mm

DESCRIERE

Un scriitor care a scris doar la negru, fără să-și  semneze cărțile, se revoltă, vrea să plece, să fugă din asociația secretă unde se scriu cărți și pentru autorii ce încă nu s-au născut. Psihologia personajului care a scris mereu pentru alții este surprinsă între încercările fragmentare, poetice, dramatice de a-și exprima revolta și viața sentimentală a unei tinere/bătrâne femei (uneori și robot), care vrea să-și schimbe condiția.
Romanul Negrissimo a obținut Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova și Premiul „Prometheus” pentru debut al revistei România literară, la prima sa ediție, tot la Editura ARC, în 2003.
 
Liliana Corobca s-a nascut la 10 octombrie 1975, in satul Saseni, raionul Calarasi, Republica Moldova. A debutat cu romanul Negrissimo (Arc, 2003; Premiul „Prometheus” pentru debut al revistei Romania literara, Premiul pentru debut in proza al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova) si cu Personajul in romanul romanesc interbelic (teza de doctorat, 2003). A publicat romanele Un an in Paradis (Cartea Romaneasca, 2005, tradus in italiana si germana), Kinderland (Cartea Romaneasca, 2013; Polirom, 2015, tradus in germana si slovena, bestsellerul Editurii Cartea Romaneasca la Tirgul de carte Bookfest 2013, distins cu Premiul Radio Romania Cultural, sectiunea Proza, si cu premiul Crystal la Festivalul International de la Vilenica, Slovenia, in 2014), Imperiul fetelor batrine (Cartea Romaneasca, 2015), Caiet de cenzor (Polirom, 2017). A scris si un monolog in trei acte, Cenzura pentru incepatori, aparut in Austria in 2014. A publicat volume stiintifice despre cenzura comunista, exilul literar si bucovinenii deportati in Siberia. A beneficiat de burse si rezidente de creatie in Germania, Austria, Franta si Polonia.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0232 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.