Proza lui Liviu Rebreanu

Proza lui Liviu Rebreanu
Preț: 12,50  lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-9975-61-5518
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 48
Format: 166x210 mm

DESCRIERE

Proza lui Liviu Rebreanu (Secretul capodoperelor), apărută în colecţia Cartea care te salvează, oferă tuturor cititorilor interesaţi, în special elevilor şi profesorilor, un bogat material factologic şi analitic despre viaţa şi opera marelui scriitor.
Bine structurat, volumul se deschide cu un Argument care plasează opera lui Rebreanu în acelaşi context cu cea a lui Balzac, Flaubert, Zola, Dostoievski, romancierul ardelean fiind considerat şi astăzi drept unul dintre întemeietorii romanului românesc modern.
Ion, Pădurea spânzuraţilor, Ciuleandra – romanele care rămân a fi “piesele de rezistenţă” ale creaţiei lui Liviu Rebreanu – sunt supuse de autorul cărţii, profesorul universitar şi scriitorul Grigore Chiper, unei analize exhaustive şi complexe, utilizând în acelaşi timp un limbaj simplu, accesibil pentru toată lumea.
Cartea mai conţine un fişier biografic, cu cele mai importante evenimente din viaţa scriitorului, la fel şi o scurtă bibliografie orientativă pentru cititorul doritor să cunoască mai multe despre opera romancierului. Lectură utilă şi plăcută!

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0215 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.