Sfatul Țării. Istoria instituției politice basarabene din anii 1917-1918

Sfatul Țării. Istoria instituției politice basarabene din anii 1917-1918
Preț: 75,00  lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-9975-0-0124-3
Editura:
Anul publicării: 2018
Ediția: coperta brosata
Pagini: 428
Format: 130mmx200mm
Categoria: ISTORIE

DESCRIERE

Lucrarea se prezintă sub formă de monografie științifică și este elaborată în baza unui material faptic, în cea mai mare parte inedit și, în special, prin valorificarea proceselor-verbale ale ședințelor Sfatului Țării. Autorul a descoperit și cercetat în premieră un important set de documente în arhivele din România, precum și valoroase surse memorialistice, date care întregesc odiseea Parlamentului basarabean, din ajunul înființării sale și până la dizolvarea sa la sfârșitul anului 1918. Evident, tema centrală a studiului o constituie contribuția Sfatului Țării la Unirea Basarabiei cu România prin realizarea celor două uniri consecutive, din martie și, respectiv, noiembrie 1918. Lucrarea prezintă însă un tablou mai larg, întrucât, în afară de acest subiect, descrie evoluția stării de fapt a acestei instituții politice a Basarabiei și a guvernului său, Consiliul Directorilor Generali, pe toată durata existenței lor, precum și preocupările principale ale acestora într-o conjunctură istorică extrem de complicată.

La textul de bază sunt anexate scurte schițe biografice ale celor mai activi membri ai Sfatului Țării, împreună cu fotografiile acestora, și o listă cu informații suplimentare despre deputați. Ambele anexe oferă o imagine clară despre componența numerică, profesională, intelectuală și de vârstă a acestei instituții.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0264 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.