SINCOPA. Diagnosticare si tratament

SINCOPA. Diagnosticare si tratament
Preț: 65,95  lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - in stoc
ISBN: 978-9975-47-0223
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 304
Categoria: MEDICINA

DESCRIERE

La editura „Universul“, Chisinau, 2009 a aparut monografia „Sincopa: diagnosticare si tratament“, semnata de profesorul universitar Aurel Grosu, doctor habilitat in medicina, director adjunct al Institutului de Cardiologie din Moldova, unul din redutabilii specialisti in domeniu.
Este o publicaţie foarte utila pentru medicina clinica nationala, dar si pentru tot spatiul geografic romanesc. Acest fapt este fundamentat de insasi esenta problemei abordate, analiza profunda, expunerea argumentata a materiei, eruditia autorului.
Prezentul volum isi propune sa analizeze, in complex, multiplele aspecte particulare pe care sincopa le poate antrena la nivelul inimii si al sistemului de reglare a aparatului cardiovascular prin mecanismele de mentinere a tensiunii arteriale si frecventei cardiace. Pornind de la dovezile acumulate prin studiile ultimilor ani şi prin experienta proprie autorii isi propun sa contribuie plenar la cunoasterea mai profunda a posibilitatilor de diagnosticare si tratament modern al sincopelor.
In lucrare sunt descrise toate aspectele principale ale sincopelor, incepand cu informatii de ordin general, terminologie si clasificarea, epidemiologia pierderii tranzitorii de constienta si a sincopelor. O atentie deosebita merita compartimentul, care se refera la mecanismele patofiziologice responsabile de apariţia sincopelor.
Evaluarea clinica a pacientului cu sincopa este prezentata in spiritul modem al timpului, in conformitate cu ultimele ghiduri europene si americane in domeniu, sunt trecute in revista metodele contemporane de diagnostic. Acest compartiment este elucidat de catre autor deosebit de minutios si poate servi drept ghid practic pentru aplicare în mod obligatoriu de catre medicii, care acorda asistenta in acest domeniu. Pe linga examinarea clinica si colectarea minutioasa a anamnesticului, autorul descrie si metodele paraclinice, care contribuie la identificarea mecanismului patofiziologic si factorilor declansatori ai sincopei. Multiaspectual este descris testul prin inclinare, inclusiv tehnica testarii, intrebuintarea agentilor farmacologici in timpul testului, posibilitatea reproducerii rezultatelor, tratamentul dupa testare si rezultatele acestuia la pacienţii cu testul tilt pozitiv. Amplu este prezentata problema semnificatiei studiului electrofiziologic la pacientii cu sincope.
Cititorul este bine orientat si în particularitatile mecanismelor patofiziologice ale sincopelor in bradiaritmii si tahiaritmii, in sindromul sinusului carotidian. Un loc aparte revine sincopelor mediate neural- vasovagale, situationale, hipotensiunii ortostatice, sindromul de tahicardie ortostatica si posturala, fiind descrise aspectele clinice, de diagnosticare si tratament. In compartimentul sincopa in situatii speciale este bine expusa evaluarea pacientilor varstnici si atletilor. In sinteza autorul face o trecere in revista a succeselor obtinute de catre cercetatori in acest domeniu, dar totodata abordeaza si unele probleme mai putin elucidate, care se mai afla in dezbatere. Foarte minutios sunt analizate si expuse toate aspectele legate de tratamentul sincopelor. Aici cititorul cointeresat va gasi raspuns la cele mai stringente probleme legate de tactica de tratament, prevenire a recidivelor sincopale. Sunt prezentate si rezultatele unor studii, ce demonstreaza eficienta cardioverterului implantabil in tahiaritmiile ventriclulare. Au gasit reflectare si aspectele neurologice ale sincopei, precum si tulburarile mintale la pacientii cu sincopa.
Avand o valoare practica neindoielnica, cartea este adresata in primul rand medicilor de familie, internistilor, cardiologilor, neurologilor, psihiatrilor, mediclor din echipele de urgenta si blocurile de terapie intensiva, rezidentilor, tuturor celor care se confrunta cu problema sincopelor.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1474 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.