Viitorul EUROPEI: reformă sau declin?

Viitorul EUROPEI: reformă sau declin?
Preț: 28,50  lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-9975-61-5112
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 192
Format: 165 x 240 mm
Categoria: ECONOMIE

DESCRIERE

Dacă Europa nu acţionează rapid, declinul său economic şi politic este aproape inevitabil, afirmă autorii acestei cărţi, Alberto Alesina şi Francesco Giavazzi. După cum spun ei, Europa are multe de învăţat de la liberalismul şi economia de piaţă ale Americii. Europenii lucrează mai puţin şi stau mai mult în concedii decât americanii, ei preţuiesc stabilitatea şi siguranţa locului de muncă mai mult decât orice altceva. Europenii ţin la sistemele lor de asistenţă socială; americanii detestă cheltuielile guvernamentale. Autorii avertizează că, pentru a-şi stopa declinul, Europa trebuie să adopte ceva similar modelului american pentru a gestiona reglementările pieţei, globalizarea, susţinerea învăţământului superior, cercetarea tehnologică şi poltica fiscală, în timp ce societăţile sale multietnice, precum şi viziunea sa deschisă asupra Uniunii Europene şi a monedei euro vor naşte cu siguranţă controverse.
Semnalul de alarmă tras de Alberto Alesina şi Francesco Giavazzi va suna puternic şi clar pentru oricine este interesat de viitorul Europei şi de economia globală.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0161 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.